Maestro od ponad 20 lat produkuje naczynia i przybory kuchenne o różnym przeznaczeniu. Produkty firmy od dawna cieszą się popularnością wśród klientów. Producent stale uwzględnia potrzeby współczesnego człowieka. Kompletny zestaw zestawów jest odpowiednio dobrany i wykonany tak, aby niektóre elementy spełniały kilka funkcji. Poza funkcjonalnością, naczynia kuchenne Maestro mogą stać się ozdobą Twojej kuchni, dzięki swojej elegancji i pięknu, ponieważ korzystanie z nich to zawsze przyjemność! Poczuj się też jak mistrz!
Ekspres gejzerowy Maestro Rainbow z zaworem spustowym pary to szybki i wygodny sposób na zaparzenie pysznej kawy. Wykonany w stylu klasycznego ekspresu do kawy Moka.
Wykonany z trwałego stopu aluminium. Wygodny uchwyt wykonany jest z bakelitu, który zapewnia bezpieczeństwo i niezawodność podczas użytkowania. Ekspres nadaje się do wszystkich źródeł ciepła z wyjątkiem indukcji .
Instrukcja obsługi ekspresu gejzerowego (zasada działania ekspresu gejzerowego) :
- Napełnij dolną część aż do zaworu bezpieczeństwa czystą wodą pitną.
- Włóż filtr lejkowy i napełnij go mieloną kawą bez ubijania. Użyj średnio lub grubo mielonej kawy. Moc kawy można regulować poprzez ilość kawy mielonej wlewanej do filtra lejkowego.
- Upewnij się, że płyta filtra i uszczelka pasują do odpowiednich gniazd, a następnie mocno przykręć górną część do dolnej.
- Ustaw ekspres na średnim ogniu i poczekaj, aż kawa zacznie wypływać (po około 4 minutach) z kolumny.
- Gdy kawa wypełni górny pojemnik, zdejmij ekspres z ognia. Nie dotykaj gorącej powierzchni ekspresu do kawy, użyj uchwytu.
Wskazówki dotyczące pielęgnacji ekspresu do kawy:
- Nie używaj różnych ekstraktów, jak mogą zatkać filtr ekspresu do kawy.
- Regularnie sprawdzaj stan ekspresu do kawy, wymieniając zużywające się części.
- Przed użyciem ekspresu do kawy sprawdź, czy zawór i wszystkie elementy wewnętrzne są obecne i prawidłowo zainstalowane.
- Nie ubijać kawy w filtrze.