Dostępny
13,18zł
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Suplement diety Intenson Kolagen 10 g Mango (5902150288763)
Dostępny
13,18zł
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Kolagen o smaku MANGO to połączenie czystego białka kolagenu wraz z naturalnym aromatem mango. Jedna porcja to aż 10 000 mg kolagenu, co stanowi bardzo dużą dawkę zapewniająca najlepsze rezultaty. Kolagen smakowy można mieszać z wodą lub dodać do soku, smoothie oraz koktajlu.
Kolagen smakowy nie zawiera sztucznych barwników oraz konserwantów.
Co to jest kolagen?
Kolagen jest jednym z głównych składników tkanki łącznej. Jego głównym zadaniem jest łączenie ze sobą komórek, dlatego jest on budulcem większości narządów: skóry, kości, stawów, zębów, naczyń krwionośnych czy rogówek oka. Ale na tym jego rola się nie kończy. Kolagen chroni narządy wewnętrzne tj. nerki, żołądek czy wątrobę tworząc wokół nich podtrzymującą je w miejscu warstwę ochronną. Ponadto, pełni rolę obronną w układzie odpornościowym, zapobiegając ingerencji drobnoustrojów, toksyn czy komórek rakowych.
Co więcej, to kolagenowi zawdzięczamy sprężystość i miękkość skóry. Stanowi on aż 60% wszystkich białek skóry, dlatego ma decydujący wpływ na wygląd naszej skóry.
Dlaczego należy suplementować kolagen?
Zdolności regeneracyjne kolagenu maleją z wiekiem
Kolagen jest białkiem strukturalnym, który powstaje w specjalnych komórkach o nazwie fibroblasty, w warstwie skóry właściwej. Fibroblasty produkują także inne strukturalne elementy tj. elastyna oraz kwas hialuronowy.
Zarówno powstawanie, jak i rozkład kolagenu ma miejsce w skórze właściwej. Za rozkład odpowiadają enzymy, natomiast kolagen naprawia i zastępuje zniszczone komórki bądź buduje nowe struktury komórkowe przez całe nasze życie.
Wraz z upływem lat, enzymy, które odpowiadają za rozkład kolagenu stają się coraz bardziej aktywne, a sama produkcja kolagenu przez fibroblasty się zmniejsza. W rezultacie, skóra w wieku 80 lat wykazuje cztery razy więcej zniszczonego kolagenu niż skóra w wieku 21-30 lat.
Sposób przygotowania: wsyp zawartość torebki do kubka i rozpuść w 150-200ml wody, soku lub koktajlu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Składniki: hydrolizat kolagenu (92,6%), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat naturalny, kwas L-askorbinowy, substancja słodząca - sukraloza, kwas hialuronowy
Produkt przeznaczony dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem małych dzieci i osób uczulonych na którykolwiek ze składników.