Yango D-mannoza 90 kapsułek
CZYM JEST D-MANNOZA
D-mannoza to rodzaj cukru prostego, podobnego do glukozy. Występuje naturalnie w wielu owocach i warzywach, takich jak pomarańcze, jabłka, brzoskwinie, brokuły i zielona fasola. Znaleźć ją można także w ludzkim ciele. Nasz suplement z d-mannozą wytwarzany jest z kory brzozy brodawkowatej.
SUPLEMENTACJA D-MANNOZĄ
Chemicznie d-mannoza uważana jest za cukier prosty. Strukturalnie podobna jest ona do glukozy, ale w przewodzie pokarmowym wchłania się w niewielkim stopniu. To wyjaśnia jej niższy indeks glikemiczny. W porównaniu z glukozą, która szybko się wchłania, mannoza musi najpierw zostać przekształcona we fruktozę, a następnie w glukozę, co znacznie osłabia odpowiedź insulinową i zmniejsza jej wpływ na poziom cukru we krwi. Po wchłonięciu mannozy przez jelita nie jest ona magazynowana w wątrobie jak glukoza, lecz odfiltrowywana z organizmu bezpośrednio przez nerki.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny 1 kapsułka 3 kapsułki
D-mannoza Procistin 470 mg 1410 mg
Zalecane spożycie: 3 kapsułki raz dziennie.
Sposób użycia: kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: D-mannoza z kory brzozy brodawkowatej Procistin (Betula pendula). Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie).
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o.
Wyprodukowano w UE.
Masa netto: 50.4 g.
Uwagi: nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: osoby przyjmujące leki, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/08/04/SD/4A3D26