Słodzik stołowy na bazie Erytrytolu
IntensonErytrytol, czyli naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków.
Sposób użycia:Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
- Tłuszcz, w tym: 0g kwasy tłuszczowe nasycone 0g
- Węglowodany, w tym: 99 g cukry 0g, alkohole wielowodorotlenowe 99g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
- dzienna Referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki: 100% substancja słodząca 100% erytrytol
Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.