Półwilgotna karma dla psa. 1kg gotowanej karmy zawiera aż 1,27kg świeżego mięsa. Bez gliceryny i żelatyny.
Pełnoporcjowa karma dla dorosłych psów..
Dzięki Metodzie Fleischsaftgarung* nasza Karma sucha jest:
- szczególnie pożywna
- smakołykiem dla Twojego psa
- miękka, ale doskonała do żucia ze względu na soki mięsne
- wysoce przyswajalna
- nie pęcznieje w żołądku psa (nie powoduje wzdęć)
- zawiera mniej węglowodanów.
Skład:
Świeże mięso wieprzowe (70%, tylko wieprzowina iberyjska), suszone ziemniaki, suszone ryby, suszone drożdże piwne, suszona pulpa jabłkowa, olej łososiowy, ekstrakt z juki, tłoczony na zimno olej lniany, tłoczony na zimno olej z oliwek, wyciąg z małży, suszona marchewka, suszone pomidory, suszony nagietek afrykański, suszony mniszek lekarski, suszone brokuły, suszona zielona herbata, suszony rumianek, suszone oregano, suszone nasiona ostropestu, suszone nasiona żurawiny, suszone wodorosty, chlorek potasu.
Analiza:
- surowe białko 23%
- surowy tłuszcz 14%
- surowe włókno 2%
- popiół surowy 7,8%
- wilgotność (sok ze świeżego mięsa) 18%
- wapń 1,6%
- fosfor 1%
Energia przetwarzalna - 3.448,0 kcal./kg
Dodatki w 1kg:
(E-672) witamina A: 10,000 IU, (E-671) witamina D3: 1,600 IU, (3a700) witamina E (octan alfa tokoferolu): 150 mg, witamina K1, 2 mg, witamina B1 (monoazotan tiaminy) 6 mg, witamina B2 (ryboflamina) 10 mg, (3a831) witamina B6 (chlorowodorek pirodyksyny) 3 mg, witamina C (askorbyl soli monofosforanu sodu wapnia) 70 mg, witamina B12 40 mcg, niacyna 20 mg, kwas pantotenowy (wapń D-pantotenatu) 20 mg, biotyna 200 mcg, kwas foliowy 300 mcg, cholina (chlorek choliny) 1.500 mg, (E-1) heptahydrat siarczanu żelaza 75 mg, (E-2) jodek potasu 1.5 mg, (E-3) węglan kobaltu (II), monohydrat 1 mg, (E-4) siarczan miedzi (II), pentahydrat: 19 mg, (E-5) siarczan manganu (II), monohydrat 40 mg, (E-6) tlenek cynku 190 mg, (E-8) selenit sodu 0.3 mg.
Co to Metoda Fleischsaftgarung?
Używamy metody Fleischsaftgarung do przygotowania naszej suchej karmy. Fleischsaftgarung to metoda przygotowania świeżego mięsa. Została opracowana w kuchni, a nie w przemyśle paszowym. Metoda ta opiera się na technikach często stosowanych przez kucharzy kulinarnych, aby mięso było smaczniejsze i zdrowsze za pomocą soków mięsnych. Fleischsaftgarung to starannie dobrana kombinacja tych technik gotowania, dostosowana do fizycznych potrzeb i zainteresowań psów.
Fleischsaftgarung to proces, w którym świeże mięso gotuje się we własnym, bogatym w składniki odżywcze soku mięsnym, tak jak w kuchni. Nasza Karma sucha jest produkowana, gdy świeże mięso jest gotowane w niskiej temperaturze przez długi czas, a sok z mięsa jest stale zagęszczany przy użyciu techniki gotowania znanej jako redukcja