Ryż czerwony Granero Arroz Rojo Bio. Składniki: Ryż czerwony, obrany z łuski. Sposób przygotowania: Przepłukać czerwony ryż kilka razy w zimnej wodzie, aż woda stanie się klarowna. Dodać czerwony ryż do rondla z wodą lub bulionem w proporcji 1:1. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż czerwony ryż będzie miękki. Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić czerwony ryż na 5 minut pod przykryciem.
Sposób użycia: Gotowy czerwony ryż może być podawany jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Może być również używany do przyrządzania sałatek, zup i pasztetów. Dodatkowe informacje: Ryż czerwony jest dobrym źródłem białka, żelaza, magnezu i błonnika. Zawiera więcej składników odżywczych niż ryż biały.