Granero Cous Cous De Espelta Integral Bio Kuskus z pełnoziarnistego jęczmienia. Składniki: Kuskus jęczmienny pełnoziarnisty, obrany z łuski. Sposób przygotowania: Kuskus jęczmienny razowy przepłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie, aż woda będzie czysta. Dodaj pełnoziarnisty kuskus jęczmienny do rondla z wrzącą wodą lub bulionem w proporcji 1:1. Przykryć rondel i gotować przez 5 minut. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw kuskus pod przykryciem na 5 minut. Jak używać: Gotowy razowy kuskus jęczmienny może być podawany jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Może być również wykorzystywany do przyrządzania sałatek, zup i pasztetów.
Dodatkowe informacje: Pełnoziarnisty kuskus jęczmienny jest dobrym źródłem białka, żelaza, magnezu i błonnika. Zawiera więcej składników odżywczych niż zwykły kuskus.