Ekologiczna soczewica Granero Pardina - wstążka Pardina. Składniki: Wstążka z pardwy. Sposób przygotowania: Płukać 1 filiżankę (200 g) wstążki pardwy pod bieżącą wodą przez 1-2 minuty, aby usunąć wszelkie ciała obce. Dodaj 2 szklanki (400 ml) wody lub bulionu do średniego rondla. Dodaj wstążkę pardwy i doprowadź do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż wstążka będzie miękka. Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 5 minut, aby wstążka wchłonęła płyn. Pardine ribbon to odmiana ciecierzycy pochodząca z Hiszpanii. Znana jest ze swojego delikatnego smaku i wszechstronności.
Jak używać: Gotowa wstążka z pardwy może być podawana jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Może być również używana do przyrządzania sałatek, zup i pasztetów.