Olej z zarodków rzepaku Olandia Bio - najwyższej jakości ekologiczny Olej pzepakowy Tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii.Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Wytłoczony z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej o wyjątkowych właściwościach.
Olej pzepakowy zawiera w swoim składzie ziarna zarodka rzepaku, które pochodzą z ekologicznych upraw. Produkt wyróżnia spośród innych gwarancja wysokiej jakości, o czym świadczy ekologiczny certyfikat w postaci zielonego listka na opakowaniu. Sam proces tłoczenia odbywa się naturalnie z liścienia i zarodka rzepaku, bez nasiennej i równocześnie gorzkiej okrywy.
Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw. Idealny do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu. Specjalistyczny Olej pzepakowy do smażenia spełniający najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Olej z zarodków rzepaku to produkt polecany do smażenia mięsa, warzyw i ryb.
Produkt może byc również stosowany do sałatek, sosów, gotowania i pieczenia.
Olej z rzepaku jest olejem uniwersalnym, wykorzystywanym nie tylko do przygotowywania posiłków, ale także jako… domowy kosmetyk do twarzy. To niezbędnik każdej kosmetyczki w postaci naturalnego preparatu do skóry i włosów, gwarantującego skuteczność.