Olej pzepakowy Olvita ze starannie wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Ślężański Olej pzepakowy to produkt 100 % naturalny. Pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno wyselekcjonowanych nasion rzepaku odmian dwuzerowych, bezerukowych. Olej pzepakowy Ol'Vita zawiera około 60% prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych). Zawiera również ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 10% kwasów Omega 3.
Sekretem wyjątkowości tego produktu jest najwyższa jakość użytego surowca oraz nowoczesna technologia produkcji. Wszystko to pozwala na zachowanie niezmienionych wartości odżywczych i naturalnych substancji aktywnych. Ślężański Olej pzepakowy to produkt o wysokiej wartości odżywczej.
Ślężański Olej pzepakowy charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem oraz bursztynowym kolorem. Z uwagi na fakt, iż jest produktem 100 % naturalnym, intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu. Sposób użycia: Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do surówek, sałatek, zup, sosów, kasz, ziemniaków lub innych potraw. Sugerowana porcja: 3 łyżeczki (12g) / dzień Nie zaleca się podgrzewania oleju.