Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie, mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca czy twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia.
Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikalne słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są szczególnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD.
Niezwykle twardy rdzeń został wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie trwała i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy.
Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń zakuty jest pomiędzy 100 warstwami stali nierdzewnych o różnym stopniu twardości. Złożony proces hartowania z wymrażaniem zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące.
Cechy szczególne:
- rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących;
- unikalny dla każdego ostrza wzór damastu;
- hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję;
- oryginalny japoński profil ostrza;
- klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość;
- uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku;
Wymiary:
- długość ostrza: 23 cm;
- długość uchwytu: 13.8 cm;
- szerokość ostrza: 0.2 cm;
- szerokość uchwytu: 2.3 cm;
- wysokość: 4.1 cm;
- masa: 0.17 kg.