MyVita Quinoa (komosa ryżowa) - doskonały zamiennik kasz, ryżu, makaronów i ziemniaków
Komosa ryżowa jest polecana w szczególności dla diabetyków ze względu na niski indeks glikemiczny.
Komosa ryżowa to gatunek jednorocznej rośliny uprawianej w Ameryce Południowej. W szczególności zaleca się spożywanie wegetarianom i weganom, ponieważ świetnie uzupełnia dietę o składniki zawarte w mięsach (zawiera wszystkie aminokwasy, również te, które nie są wytwarzane w ludzkim organizmie).
Spożycie komosy pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi oraz wspiera prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego.
Składniki: nasiona z komosy ryzowej (Chenopodium quinoa).
Sposób użycia: spożywać jako dodatek do potraw.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.