W kuchni japońskiej kucharze stawiają bardzo wysokie wymagania co do swoich noży. Nie tylko muszą być one idealnie ostre, ale także ich design musi być odpowiedni.
Chutoh Miyabi spełnia te wymagania. Możesz go używać do przygotowywania pysznych potraw japońskich lub innych azjatyckich. Jednocześnie sprawdza się również w kuchni europejskiej dzięki swoim doskonałym właściwościom. Ten nóż głównie służy do filetowania ryb lub mięsa.
Ostrze wykonane jest z 65 warstw stali o różnej twardości. Ostrze jest wyjątkowym widowiskiem dzięki swojemu pięknemu wzorowi damasceńskiemu, który jest tworzony poprzez piaskowanie wielu warstw stali. Proces produkcji sprawia, że nóż jest bardzo ostry i niezwykle wytrzymały, dlatego można łatwo i bez wysiłku kroić wszystkie składniki. Nóż posiada wygodną rękojeść do niezmordowanej pracy tnącej, a jej styl nawiązuje do tradycyjnego japońskiego designu. Wykonana jest z mieszanki tkaniny i żywicy sztucznej o jakości przypominającej drewno. Ten materiał wyróżnia się wytrzymałością. Dekoracyjne elementy ze stali nierdzewnej dodatkowo nadają temu nożowi estetyczny wygląd.
Chutoh z serii
Miyabi to korzystne uzupełnienie Twojego zestawu noży, ponieważ jest łatwy w użyciu, niesamowicie ostry i ma zachwycający wygląd.
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali CMV60, osadzonej w 64 warstwach stali nierdzewnej: ta stal jest szczególnie twarda i wytrzymała, co stanowi podstawę doskonałej ostrości i zdolności tnącej. Twardość wynosi 60 w skali Rockwella.
- Ostrza hartowane mrozem CRYODUR® zapewniają doskonałą wydajność cięcia, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrzy.
- Tradycyjna rękojeść w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem dla idealnej równowagi i niezmordowanego cięcia.
- Symetryczne ostrze z superszczegółowym wstawieniem Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość.
- Wytrzymała rękojeść Micarta o eleganckim wyglądzie drewna wykonana jest z wielowarstwowej tkaniny i żywicy sztucznej w połączeniu z stalą nierdzewną.