Piekarnik 13″ od Cozze to szybki i gustowny sposób na wejście w świat pizzy. Pozwala na zrobienie pizzy w kamiennym piecu w domu w zaledwie dwie minuty. Rozgrzej piekarnik przez 20 minut, a następnie uruchomisz własną fabrykę pizzy. Dzięki 13-calowemu piekarnikowi firmy cozze najlepsza pizza w okolicy znajduje się na Twoim podwórku. Klasyczny model 13″ wykonany jest z lakierowanej stali ocynkowanej.
Piec do pizzy Cozze jest szybki i łatwy w użyciu, gdy chcesz gotować pizzę na świeżym powietrzu. Dzięki szerokiemu otworowi i kamieniowi do pieczenia piekarnik jest łatwy w obsłudze i zapewnia dużo miejsca na duże pizze do Ø 34 cm. Piekarnik jest gotowy do użycia po około 20 minutach od rozpalenia, po czym można szybko upiec pyszną pizzę na większe przyjęcia lub po prostu dla rodzin.
Wbudowany zapłon gazu zapewnia natychmiastowe tworzenie się płomienia i jest wyposażony w regulowaną regulację temperatury, umożliwiającą bezproblemowe przygotowywanie pizzy, tart i warzyw. Dzięki dużemu otworowi 80 × 360 mm piec jest łatwy w obsłudze i zapewnia wystarczająco dużo miejsca na duże pizzy o średnicy do 34 cm. Piec do pizzy osiąga po krótkim czasie (ok. 20 minut) już bardzo wysokie temperatury (do 400°C) i dlatego może przygotować pizzę i tarty w jakości restauracji. Od tego czasu można w ciągu 2 minut piec pyszną pizzę. Piec jest łatwy do przenoszenia, dzięki czemu można go używać na balkonie, tarasie lub na kempingu.