Zestaw do fondue firmy Staub łączy w sobie klasyczną formę przygotowania z zaletami wytrzymałego żeliwa. Tradycyjne fondue warzywne lub mięsne w oleju lub bulionie, fondue z sera szwajcarskiego z wytrawnym białym winem, fondue deserowe z rozpuszczoną czekoladą czy delikatne fondue rybne - wyobraźnia nie zna granic. Dzięki doskonałemu magazynowaniu ciepła żeliwa naczynie nagrzewa się szybko, równomiernie i pozostaje ciepłe przez długi czas. Jeśli garnek jest podgrzewany na kuchence zamiast nad podgrzewaczem, można go łatwo transportować za pomocą ergonomicznych uchwytów i ustawiać na stole w jadalni. Zdejmowany uchwyt na widelce chroni również przed rozbryzgami oleju na stole lub ubraniu. Dzięki gładkiej, emaliowanej powierzchni wewnętrznej żywność nie przywiera, a wszelkie pozostałości można łatwo usunąć. Wreszcie, podrzewacz można umieścić w naczyniu do góry nogami, a zestaw można schować, aby zaoszczędzić miejsce.
Cechy szczególne
Do słodkich i pikantnych fondue z olejem, rosołem, mięsem, rybą, warzywami, serem, winem lub czekoladą
Zestaw składający się z górnej części do fondue i podgrzewacza wykonanych z żeliwa, palnika, osłony przeciwbryzgowej i 6 widelców do fondue
Nadaje się do kuchenki elektrycznej, kuchenki gazowej, kuchenki halogenowej, płyty szklano-ceramicznej lub kuchenki indukcyjnej
Czyszczenie: miękką gąbką i łagodnym detergentem
Poszczególne części można przechowywać w pojemniku do fondue, aby zaoszczędzić miejsce