Mieszanka Gorilla Kaffeehaus to wyrafinowana kompozycja kawy z południowoamerykańskich ziaren Arabica i Robusta. Dzięki łagodnemu paleniu kawa zawiera niewiele gorzkich substancji. Pełny smak wzbogacają nuty czekolady i orzechów. Ziarna kawy pochodzą niemal wyłącznie z upraw górskich i są palone tradycyjną metodą bębnową przez 12 do 20 minut w maksymalnej temperaturze 220°C. Dzięki powolnemu i delikatnemu procesowi cenne aromaty mieszanki Gorilla Kaffeehaus mogą się w pełni rozwinąć. Aby zagwarantować optymalny czas palenia dla każdego rodzaju ziaren, są one przetwarzane w mieszalnikach, co pozwala na ich indywidualne palenie. Ta mieszanka kawy jest idealna do przygotowania w automatycznych ekspresach ciśnieniowych oraz kawiarkach kolbowych.
Delikatne i profesjonalne palenie zapewnia doskonale wypalone ziarna, które w pełni rozwijają swój smak. Łagodna, aromatyczna i z aksamitną złotą pianką – ta kawa oczaruje Cię i zapewni wiele przyjemnych chwil z filiżanką doskonałej kawy.