Proste ogrodnictwoSałata to warzywo liściaste, bogate źródło witaminy A i witaminy K. Ponadto sałata ma właściwości przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu, pomaga kontrolować lęk i ma wiele właściwości antyoksydacyjnych. Udowodniono, że poziom przeciwutleniaczy w sałacie Click & Grow jest 3 razy wyższy niż w świeżej sałacie hydroponicznej i 2 razy wyższy niż w sałacie w torebkach sprzedawanej na półkach supermarketów. Uprawa sałaty w przydomowym ogrodzie to jedna ze zdrowych opcji!
Cechy:Zielona sałata jest doskonałym źródłem witamin i przeciwutleniaczy.
Zielona sałata zawiera witaminę C, która chroni układ odpornościowy i zwalcza wolne rodniki.
Sałata zawiera zeaksantynę, specyficzny przeciwutleniacz dla oczu, który wspomaga ogólne widzenie i zapobiega takim schorzeniom jak zaćma i zwyrodnieniowa plamka żółta.
Doskonały widokWypełnij swoją kuchnię, salon lub biuro życiem. Po zainstalowaniu wkładów w systemie Click & Grow Smart Garden (sprzedawanych oddzielnie), po 1-2 tygodniach będziesz mógł podziwiać pierwsze kiełki.
- Pierwsze kiełki: 1-2 tygodnie
- Dojrzewa do: 5 tygodni
- Najlepiej rośnie w temperaturze: 18-24°C
Sałata zielona to roślina wrażliwa na ciepło, która kiełkuje szybciej i daje większy wzrost, jeśli jest uprawiana w temperaturze od 18 do 22°C. W temperaturze powyżej 24°C kiełkowanie jest zahamowane, a roślina ma tendencję do skręcania się, co może prowadzić do tego, że jej smak stanie się gorzki. Ta roślina jednoroczna ma najlepszą wartość odżywczą 30–35 dni po posadzeniu. Zacznij używać liści sałaty, zanim roślina dojrzeje i straci swój charakterystyczny aromat. Zalecamy zebranie całego pęczka na raz, około 30–35 dni po posadzeniu. Możesz również zbierać stopniowo, zaczynając około 25 dni po posadzeniu, najpierw odrywając większe, zewnętrzne liście. Stopniowo ścinaj poszczególne liście, przesuwając się w kierunku środka rośliny, aż pęczek osiągnie wiek 40 dni. Sadzonki sałaty starsze niż 40 dni przestają owocować i nie ma sensu ich przesadzać.
Jakość premiumMarkowe wkłady mogą pochwalić się nie tylko doskonałymi nasionami, ale również wysokiej jakości podłożem. Ich struktura zapewnia optymalne rozprowadzenie wilgoci do kiełkowania roślin, dzięki czemu masz pewność rezultatu. Dodatkowo brak pestycydów, hormonów i GMO jest ważnym czynnikiem bezpieczeństwa stosowania w celach kulinarnych i kosmetycznych.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy