Prima Matera to obecnie jedyna seria naczyń miedzianych, które nadają się do użytku na płytach indukcyjnych. Ta wyjątkowa właściwość wynika ze specjalnie pogrubionego dna ze stali ferromagnetycznej, w które wyposażony jest każdy element tej kolekcji.
Wzornictwo naczyń Prima Matera również zasługuje na uznanie: połączenie lśniącego, miedzianego korpusu i stalowej pokrywki nadaje im niepowtarzalny styl i wyrafinowanie. Naczynia z kolekcji PrimaMatera to gwarancja jakości – naczynia składają się w 90% z miedzi i w 10% ze stali nierdzewnej. Miedź na zewnątrz zapewnia doskonałą dyfuzję ciepła. Materiał ten zapewnia szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni – nie tylko od spodu, ale również z boków, dzięki czemu potrawy są równomiernie gotowane. Wewnętrzna warstwa stali nierdzewnej zastępuje cynę, eliminując konieczność ponownego cynowania i ułatwiając konserwację.
Idealne do delikatnych, wykwintnych potraw, przygotowywania sosów itp. W naczyniach miedzianych potrawy gotują się szybko i równomiernie, ponieważ równomiernie otaczają je ciepłem. Miedź jest najlepszym przewodnikiem ciepła. Główną zaletą naczyń miedzianych jest możliwość gotowania w niskiej lub średniej temperaturze. Przewodność cieplna miedzi jest dziesięciokrotnie wyższa niż stali nierdzewnej i dwukrotnie wyższa niż aluminium. Naczynia miedziane będą trwalsze, jeśli użyjesz drewnianych lub plastikowych akcesoriów kuchennych. Naczynia z linii PrimaMatera nadają się do użytku na wszystkich rodzajach powierzchni.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy