Idealne do w pełni automatycznych ekspresów do kawy: ziarna kawy nadają się do przygotowania w w pełni automatycznym ekspresie lub zmielone do ręcznego filtrowania, portafiltra lub francuskiej prasy.
Idealne palenie. Dzięki idealnemu czasowi palenia do tzw. drugiego trzasku, który jest indywidualnie regulowany podczas każdego procesu palenia kawy, powstaje ponad 800 aromatów zapewniających najlepszy smak.
Całkowicie zrównoważone. Pełna, idealna rozkosz dzięki ziarnom o delikatnym aromacie, subtelnych nutach orzechowych i lekkiej owocowości, które idealnie nadają się do przygotowania kawy z pianką.
Średni stopień palenia. Idealnie dobrane ziarna kawy są delikatnie palone, aby uzyskać wyjątkowo łagodny smak.
Aromatyczne opakowanie. Dzięki opakowaniu wszystkie aromaty są zamknięte w opakowaniu i nie ma utraty smaku przez cały okres przydatności do spożycia.
Palone w Niemczech. Palone w Niemczech zgodnie z najwyższymi standardami jakości i kontrolami.
Tradycja od 1908 roku. W Melitta Kaffee od ponad 100 lat wszystko kręci się wokół kawy – od kawy filtrowanej po całe ziarna.
Cechy smakowe: delikatny aromat, subtelne nuty orzechowe i lekka owocowość.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy