Kawa Dallmayr prodomo to mistrzowsko zbilansowana mieszanka wysokiej jakości ziaren kawy uprawianych w Afryce, Azji i Ameryce Południowej.
Podstawą mieszanki jest arabika z południowych prowincji Etiopii, miejsca narodzin kawy, która ma niepowtarzalny aromat, jasny smak z wyraźną goryczką, ledwo wyczuwalną kwaskowatością. To ona nadaje Dallmayr prodomo charakterystyczny smak i aromat.
Sekret kawy Dallmayr prodomo tkwi w tym, że ziarna kawy są zbierane ręcznie z małych wysokogórskich plantacji. Są myte według specjalnej technologii, która pomaga poprawić jakość kawy i podbić serca milionów fanów!
Cechy kawy Dallmayr prodomo:
• Średnio palone ziarna
• Średnio mielone
Metody przygotowania:
• В чашке
• Во френч-прессе
• В кофеварке капельного типа
Состав: 100% арабика.
Дом деликатесов Dallmayr – семейное предприятие, которое продолжает развивать традиции высокого качества с 1700 года. В своей истории, бренд Dallmayr поставлял продукцию прямо ко двору баварских королей. На данный момент Dallmayr является поставщиком Баварского королевского дома, а так же является одним из самых популярных объектов в Мюнхене: только отдел кофе из года в год посещают 2.8 млн человек из Мюнхена и со всего мира.
Кофе Dallmayr входит в топ-10 брендированных товаров среди напитков и продуктов питания в Германии. На обжарочных фабриках Dallmayr Co roku wypala się ponad 80 000 ton kawy, która trafia na sprzedaż na sklepowe półki, a także jest dostarczana bezpośrednio do hoteli, barów i restauracji. Ponadto kawa Dallmayr jest aktywnie sprzedawana za pośrednictwem systemu vendingowego. Kawa Dallmayr jest obecnie wysyłana do 46 krajów na całym świecie.
Charakterystyczne cechy produkcji Dallmayr:
• przygotowanie ziaren kawy do palenia poprzez mycie. Znaczenie tej metody polega na tym, że przed suszeniem ziaren kawy usuwa się z owoców kawy skórkę, miąższ i gluten
• Dallmayr nie stosuje metody High Yield
• Prażenie w małych ilościach
• Delikatna technologia palenia gwarantuje niepowtarzalny smak kawy Dallmayr z pełnym zachowaniem aromatu od początku produkcji do gotowej filiżanki kawy
Zalety kawy Dallmayr:
• Wiele mieszanek i sposobów przygotowania dla najbardziej wymagających konsumentów
• Dla miłośników kawy wrażliwych na poszczególnych składników, specjaliści z kawiarni Firma Dallmayr opracowała specjalną odmianę Prodomo, która nie zawiera drażniących i gorzkich, trudnych do strawienia substancji (
np . kontrolę na wszystkich etapach produkcji, co zapewnia zgodność z normami jakości kawy Dallmayr
• Bez aromatów i dodatków
• Gwarantowana prawdziwie niemiecka jakość