Mój krem nr 2 jest idealnym produktem dla osób z cerą naczynkową i wrażliwą, a także dla tych, którzy pragną chronić skórę przed nadmiernym przesuszeniem.
Jego dobroczynne składniki i aksamitna konsystencja pozostawiają skórę nawilżoną, gładką i zrewitalizowaną. Woda z oczaru wirginijskiego łagodzi zmiany naczynkowe i zaczerwienienie skóry. Cenne oleje z kiełków pszenicy i orzechów makadamia zmiękczają i odżywiają skórę, a zawarte w nich witaminy A, E są silnymi antyoksydantami, które chronią skórę przed starzeniem. Zawartość masła kakaowego zapewnia skuteczną ochronę przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi. Zimą chroni przed wiatrem i mrozem, zaś latem koi i regeneruje skórę po opalaniu. Pielęgnuj skórę aksamitnym kremem nr 2, zapewniając jej doskonałą kondycję przez cały rok!
Do pielęgnacji skóry dojrzałej polecamy również esencję nawilżającą i serum olejowe «Kocanka włoska».
Polecamy do: cery naczynkowej, wrażliwej, skłonnej do przesuszania się, na dzień i na noc.
Składniki aktywne: hydrolat z oczaru wirginijskiego, olej z kiełków pszenicy, olej makadamia, ceramidy, lecytyna, masło kakaowe oraz kompleks ziołowy w liposomach (arnika, kasztanowiec, oczar wirginijski).
Działanie: łagodzi zmiany naczynkowe, zmniejsza zaczerwienienie skóry twarzy, regeneruje, wygładza, nawilża.
Składniki aktywne pod mikroskopem:
• woda z oczaru wirginijskiego – redukuje zaczerwienienie skóry, łagodzi stany zapalne oraz uszczelnia naczynia włoskowate. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Przeznaczony jest do stosowania w kosmetykach do cery mieszanej tłustej, naczynkowej.
• olej z kiełków pszenicy – dobrze nawilża, zmiękcza i natłuszcza naskórek. Zawiera duże ilości witaminy E, która jest silnym antyoksydantem. Zawarta w oleju lecytyna zapobiega utracie wody przez naskórek i przyspiesza jego regenerację.
• masło kakaowe – pozyskiwane jest w wyniku tłoczenia tłuszczu z nasion kakaowca. Zawiera witaminy takie jak potas, magnez, wapń i żelazo, a także antyoksydanty, które neutralizują działanie wolnych rodników. Natłuszcza, zmiękcza, regeneruje i chroni naskórek przed wysuszeniem.
• olej makadamia – uzyskuje się poprzez tłoczenie nasion makadamii. Zawiera 57% kwasu olejowego, 25% kwasu palmitynowego, 15% nasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy: A, B i E oraz minerały. Ma działanie nawilżające i wygładzające. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną, zapobiegając tym samym nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni.
• ceramidy są naturalnym składnikiem lipidów skóry i stanowią główny składnik (25-50%) tkanki łącznej, która wypełnia przestrzenie międzykomórkowe w warstwie rogowej naskórka. Komórki naskórka są zanurzone w lipidowym "cemencie" wykonanym z połączenia nienasyconych kwasów tłuszczowych, cholesterolu i ceramidów i są połączone między sobą wiązaniami białkowymi.
• lecytyna, naturalny emulgator i stabilizator emulsji pozyskiwany z olejów roślinnych (sojowego, rzepakowego, słonecznikowego) poprzez rafinację heksanem lub z żółtek jaj. Substancja o brązowym kolorze, lepkiej konsystencji i wysokiej higroskopijności. Umożliwia połączenie fazy wodnej z fazą olejową i zapobiega ich rozdzielaniu. Dodatkowo poprawia nawilżenie skóry i chroni ją przed utratą wody.
Właściwości: kosmetyki wegańskie. Zawartość składników aktywnych i naturalnych wynosi 96%. Dopuszcza się nieznaczne zmiany koloru, zapachu i konsystencji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.
Sposób użycia: niewielką ilość kremu nanieść na oczyszczoną skórę twarzy.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy