Korzeń maca MyVita Bio - produkt rolnictwa ekologicznego. Posiada certyfikat ekologiczny gwarantujący, że na żadnym etapie produkcji nie były używane nawozy chemiczne i sztuczne środki ochrony roślin.
Zastosowanie: suplementacja w składniki preparatu.
Zalecane spożycie: 1 łyżeczkę (2 g) wymieszać w szklance napoju. Spożywać 2-3 razy dziennie.
Składniki: sproszkowany ekologiczny korzeń Maca (Lepidium meyenii).
100 g zawiera: wartość energetyczna 1565kj/370kcal, tłuszcz 1.4 g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g), węgłowodany 75 g ( w tym cukry 23 g), białko 10 g, sól 0.04g.
Ważne wskazówki:
- Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szcelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci
- Produkt może zawierać gluten, soję, orzechy arachidowe (i inne orzechy), sezam oraz gorczycę.