Nóż Santoku WMF Spitzenklasse Plus 32 cm służy do przygotowywania dań kuchni japońskiej, które są obecnie popularne w całej Europie. Nóż posiada specjalny kształt, który idealnie nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw, a także siekania ziół. Idealny kształt ostrza pozwoli pokroić wszystkie składniki, które następnie będziemy gotować w woku lub przyrządzać z nimi sushi. Cechą charakterystyczną japońskich noży jest ostrze szersze od rękojeści, co daje nam znacznie więcej miejsca na palce.
Ergonomiczny kształt i odpowiednie wyważenie rękojeści zapewniają wygodną obsługę. Spitzenklasse Plus oferuje ponad 20 różnych modeli noży, które pasują do każdego składnika używanego podczas gotowania. Kute ostrze i rękojeść ze stali nierdzewnej z nitami to ukłon w stronę tradycji rzemiosła. Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości czarnego tworzywa sztucznego i jest ergonomicznie ukształtowana, aby była bezpieczna i wygodna dla dłoni. Charakterystyczne potrójne nitowanie wzmacnia konstrukcję.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy