To preparat mikrobiologiczny stwarzający niekorzystne warunki dla rozwoju i żerowania larw opuchlaka w uprawie roślin jagodowych i ozdobnych.
Preparat poprawia jakość środowiska korzeni roślin tj. truskawki, winorośle, maliny, borówki, porzeczki, agresty oraz rośliny ozdobne, narażone na żerowanie larw opuchlaków (Otiorhynchus). Larwy uszkadzają korzenie roślin powodując zaburzenia pobierania wody oraz związków mineralnych z gleby. Zawarte w preparacie mikroorganizmy i wyciągi roślinne, zmieniają środowisko glebowe na niekorzystne dla rozwoju larw opuchlaków. Dzięki temu zmniejsza się liczebność larw oraz osobników dorosłych. Stymulowany jest zdrowy wzrost korzeni. Dodatkowo bakterie zawarte w preparacie produkują substancje odżywcze będące naturalnymi stymulatorami wzrostu i plonowania roślin. Dzięki Opuchlak-LIMIT zmniejsza się ilość roślin porażonych przez opuchlaki. Preparat korzystnie wpływa na zdrowy wygląd roślin, a także polepszenie jakości i ilości plonów.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu.
Stosowanie preparatu
Podlewanie: Rozpuść 10 g preparatu w 5 litrach wody. Podlej uprawy zagrożone lub porażone przez opuchlaki. Dodatkowo, wprowadź preparat w głąb gleby.
Oprysk: Rozpuść 10 g preparatu w 5 litrach wody i opryskaj powierzchnię do 100 m² upraw zagrożonych porażeniem przez opuchlaki. Po opryskaniu, dokładnie podlej glebę pod zagrożonymi roślinami.
Zaleca się powtarzanie zabiegu co 10-14 dni. Nie mieszać preparatu z innymi środkami grzybobójczymi. Jeśli konieczne jest stosowanie fungicydów, wykonaj zabieg preparatem co najmniej tydzień po zabiegu chemicznym.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy