Do kawy Dallmayr Crema d'Oro szlachetne ziarna kawy Arabica są starannie selekcjonowane, a następnie pieczołowicie palone. Cechą charakterystyczną tej kawy jest delikatna aksamitna piana oraz delikatny, zrównoważony smak.
Idealny do kawy crema (specjalny rodzaj espresso z cremą, znany jako Caffé Crema, Café Crème i Schümli).
Cechy kawy Dallmayr Crema d'Oro:
• Średnio palone ziarna
Metody przyrządzania:
• W filiżance
• W Turku
• We francuskiej prasie
• W ekspresach automatycznych
• W ekspresach przelewowych
Składniki: 70% arabica, 30% robusta.
Dom smakoszy Dallmayrto firma rodzinna, która od 1700 roku rozwija tradycję wysokiej jakości. W swojej historii marka Dallmayr dostarczała produkty bezpośrednio na dwór królów Bawarii. Dallmayr jest obecnie dostawcą Bawarskiego Domu Królewskiego, a także jednym z najpopularniejszych obiektów w Monachium: tylko 2,8 miliona ludzi z Monachium iz całego świata odwiedza co roku dział kawy.
Kawa Dallmayr znajduje się w pierwszej dziesiątce markowych produktów do napojów i żywności w Niemczech. W palarniach Dallmayr rocznie wypala się ponad 80 000 ton kawy , która jest sprzedawana na sklepowych półkach, a także dostarczana bezpośrednio do hoteli, barów i restauracji. Ponadto kawaDallmayr jest aktywnie sprzedawany za pośrednictwem systemu vendingowego. Kawa Dallmayr jest obecnie wysyłana do 46 krajów na całym świecie.
Charakterystyczne cechy produkcji Dallmayr:
• przygotowanie ziaren kawy do palenia poprzez mycie. Znaczenie tej metody polega na tym, że przed suszeniem z ziaren kawy usuwa się skórkę, miąższ i gluten
• Dallmayr nie stosuje metody High Yield
• Prażenie w małych ilościach
• Delikatna technologia palenia gwarantuje wyjątkowy smak kawy z Dallmayr zachowanie pełnego aromatu od rozpoczęcia produkcji do gotowej filiżanki kawy
Zalety kawy Dallmayr:
• Różnorodność mieszanek i metod przygotowania dla najbardziej wymagających konsumentów
• Dla miłośników kawy wrażliwych na jej poszczególne składniki specjaliści kawiarni Dallmayr opracowali specjalną odmianę Prodomo, pozbawioną drażniących i gorzkich, trudnych do substancje trawiące (np. wosk kawowy)
• Produkcja tylko w Niemczech
• Wykorzystanie starych receptur do palenia i mieszania kawy
• Stała kontrola na wszystkich etapach produkcji, co zapewnia zgodność z normami jakości kawy Dallmayr
• Bez aromatów i dodatków
• Gwarancja wierności Niemiecka jakość