Niewielki rondelek o wielkich możliwościach – tak w skrócie można opisać prezentowany model Salina Granitium od Ballarini. Gdy chcesz podgrzać sobie niewielką porcję zupy, przygotować sos do makaronu lub polewę do ciasta, albo rozgrzać się aromatyczną korzenną herbatą – sięgnij właśnie po niego!
Zalety:
- Sześciowarstwowa nieprzywierająca powłoka Granitium Ti-X wzmocniona tytanem dla lepszej ochrony przed zarysowaniami i pęknięciami.
- Technologia Radiant Induction, pozwalająca ocenić stopień rozgrzania na kuchence indukcyjnej.
- Można go myć w zmywarce.
Ballarini to jedna z najstarszych marek zastawy stołowej we Włoszech. Firma została założona w 1889 roku. Marka stała się najbardziej znana w 1960 roku, kiedy rozpoczęto produkcję naczyń kuchennych z nieprzywierającą powłoką. Firma zajmuje się produkcją naczyń zarówno do użytku domowego jak i profesjonalnego.
Głównymi cechami wyróżniającymi markę są niezawodność i trwałość. Firma posiada własną unikalną technologię nakładania nieprzywierającej powłoki, której nie niszczą nawet metalowe noże i widelce. Do produkcji naczyń aluminiowych wykorzystywane są wyłącznie materiały znanych producentów i najwyższej jakości. Asortyment marki Ballarini obejmuje około 600 pozycji różnych naczyń: patelnie, woki, chochle, patelnie, garnki, blachy do pieczenia, brytfanny, frytkownice, kotły podwójne i wiele innych.