Podstawą kawy Ethiopia Dallmayr o niezwykłym, wykwintnym aromacie, przypominającym zapach ziół, były najszlachetniejsze ziarna kawy Arabica, które uprawiane są wyłącznie w Etiopii, kolebce kawy.
Jej cechą charakterystyczną jest cierpki, bogaty smak z lekkim, przyjemnym kwiatowym odcieniem. Ethiopia Dallmayr wyjątkowa, ręcznie zbierana kawa najwyższej jakości zachwyca aromatem dzikich ziół, harmonijnie dopełnionym zapachem trawy cytrynowej i nutą ciemnej czekolady.
Cechy kawy Ethiopia Dallmayr:
• Jasno palone ziarna
• Średnio mielone
Sposób przygotowania:
• W filiżance
• W Turku
• We francuskiej prasie
• W ekspresach automatycznych
• W ekspresach przelewowych
Składniki:100% arabiki.
Dallmayr Gourmet House to firma rodzinna, która od 1700 roku kontynuuje tradycję wysokiej jakości. W swojej historii marka Dallmayr dostarczała produkty bezpośrednio na dwór królów Bawarii. Dallmayr jest obecnie dostawcą Bawarskiego Domu Królewskiego, a także jednym z najpopularniejszych obiektów w Monachium: tylko 2,8 miliona ludzi z Monachium iz całego świata odwiedza co roku dział kawy.
Kawa Dallmayr znajduje się w pierwszej dziesiątce markowych produktów do napojów i żywności w Niemczech. W palarniach DallmayrRocznie wypala się ponad 80 000 ton kawy, która jest sprzedawana na sklepowych półkach, a także dostarczana bezpośrednio do hoteli, barów i restauracji. Ponadto kawa Dallmayr jest aktywnie sprzedawana za pośrednictwem systemu vendingowego. Kawa Dallmayr jest obecnie wysyłana do 46 krajów na całym świecie.
Charakterystyczne cechy produkcji Dallmayr:
• Przygotowanie ziaren kawy do palenia poprzez mycie. Znaczenie tej metody polega na tym, że przed suszeniem ziaren kawy usuwa się z nich skórkę, miąższ i gluten
• Dallmayr nie stosuje metody wysokowydajnej
• Prażenie w małych ilościach
• Delikatna technologia palenia gwarantuje niepowtarzalny smak kawy Dallmayr z pełnym zachowaniem aromatu od początku produkcji do gotowej filiżanki kawy
Zalety kawy Dallmayr:
• Wiele mieszanek i sposobów przygotowania dla najbardziej wymagających konsumentów
• Dla miłośników kawy wrażliwych na poszczególnych składników, specjaliści z kawiarni Firma Dallmayr opracowała specjalną odmianę Prodomo, która nie zawiera drażniących i gorzkich, trudnych do strawienia substancji (
np . kontrolę na wszystkich etapach produkcji, co zapewnia zgodność z normami jakości kawy Dallmayr
• Bez aromatów i dodatków
• Gwarantowana prawdziwie niemiecka jakość