Kawa Dallmayr prodomo to mistrzowsko zbalansowana mieszanka wysokiej jakości ziaren kawy, uprawianych w Afryce, Azji oraz Ameryce Południowej.
Podstawę tej mieszanki stanowi arabika pochodząca z południowych prowincji Etiopii – kolebki kawy – która wyróżnia się unikalnym aromatem oraz wyrazistym smakiem z charakterystyczną goryczką i delikatną kwasowością. To właśnie ona nadaje kawie Dallmayr prodomo jej wyjątkowy smak i zapach.
Sekret kawy Dallmayr prodomo tkwi w tym, że ziarna kawy zbierane są ręcznie na niewielkich wysokogórskich plantacjach. Następnie są płukane według specjalnej technologii, która pozwala uzyskać wyższą jakość kawy i zdobyć serca milionów smakoszy!
Cechy kawy Dallmayr prodomo:
• Średni stopień palenia ziaren
• Średni stopień mielenia
Sposoby przygotowania:
• W filiżance
• W zaparzaczu typu French Press
• W ekspresie przelewowym
Skład: 100% arabika.
Dom delikatesów Dallmayr to rodzinne przedsiębiorstwo, które od 1700 roku kontynuuje tradycję najwyższej jakości. W swojej historii marka Dallmayr dostarczała produkty bezpośrednio na dwór królów Bawarii. Obecnie Dallmayr jest oficjalnym dostawcą Bawarskiego Domu Królewskiego i jednym z najczęściej odwiedzanych miejsc w Monachium – tylko dział kawy przyciąga rocznie aż 2,8 mln gości z Monachium i z całego świata.
Kawa Dallmayr znajduje się w czołowej dziesiątce najlepiej rozpoznawalnych marek spośród napojów i artykułów spożywczych w Niemczech. W palarniach Dallmayr każdego roku wypala się ponad 80 tysięcy ton kawy, która trafia do sklepów, a także bezpośrednio do hoteli, barów i restauracji. Kawa Dallmayr jest także szeroko dostępna poprzez system vendingowy i obecnie eksportowana do 46 krajów na całym świecie.
Charakterystyczne cechy produkcji Dallmayr:
• przygotowanie ziaren kawy do palenia metodą płukania – dzięki temu z ziaren usuwa się skórkę, miąższ i śluz przed ich suszeniem
• Dallmayr nie stosuje metody szybkiego wypalania (High Yield = szybkie palenie)
• Palenie ziaren w małych partiach
• Delikatna technologia palenia gwarantuje niepowtarzalny smak kawy Dallmayr oraz pełne zachowanie aromatu – od momentu produkcji aż po filiżankę gotowej kawy
Zalety kawy Dallmayr:
• Różnorodne mieszanki i sposoby parzenia – nawet dla najbardziej wymagających smakoszy
• Dla miłośników kawy, którzy wrażliwie reagują na niektóre jej składniki, specjaliści Dallmayr stworzyli wyjątkową odmianę Prodomo – pozbawioną substancji drażniących i gorzkich, które są trudne do strawienia (np. wosku kawowego)
• Produkcja wyłącznie w Niemczech
• Wykorzystanie tradycyjnych receptur palenia i komponowania mieszanek kawowych
• Stała kontrola na każdym etapie produkcji, gwarantująca utrzymanie wysokich standardów jakości kawy Dallmayr
• Bez aromatów i dodatków
• Gwarancja autentycznej niemieckiej jakości