Dostępny
108,53zł
Gwarancja. 24 miesiące
Nóż do makaronu z przystawką do ravioli Maestro (MR1679R)
Dostępny
108,53zł
Gwarancja. 24 miesiące
Produkty Maestro są poszukiwane ze względu na ich ergonomię i funkcjonalność. Należy pamiętać, że wszystkie naczynia kuchenne Maestro mają różne kategorie cenowe — niską, średnią i wysoką. Pozwala to osobie o dowolnym poziomie dochodów na zakup towarów z wysokiej jakości materiałów. W trosce o Twoje zdrowie i bezpieczeństwo wszystkie produkty marki Maestro posiadają certyfikaty.
Maestro stara się zamienić pracę domową w kreatywny, zróżnicowany i dynamiczny proces, w którym każdy może się docenić.
Kuchenka do makaronu Maestro MR1679R pozwoli Ci ugotować makaron, spaghetti i inne potrawy w domu. Nóż do makaronu jest łatwy w użyciu, łatwy do czyszczenia z resztek ciasta i zajmuje mało miejsca.
Cechy:
Możesz ugotować pyszne i zdrowe domowe spaghetti, a także inne produkty makaronowe, z pomocą takiego wynalazku jak spaghetti machine (nóż do makaronu). Przedmiotowe urządzenie składa się z dwóch wałków z ostrzami tnącymi w okręgu, które po obróceniu rączki tną arkusz ciasta na równe paski. Co nie mniej ważne, to urządzenie jest wykonane z wysokiej jakości metalu, który nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie zniekształca smaku gotowanych potraw. Ponadto model ten jest niewielkich rozmiarów, dzięki czemu zarówno podczas przechowywania, jak i transportu jest dość lekki.
Korzystanie z tego urządzenia jest dość proste, najważniejsze jest prawidłowe wyrabianie ciasta. Możesz użyć urządzenia do spaghetti do gotowania fettuccine, tagliolini, szerokiego makaronu i ciasta na lasagne. Takie urządzenie warto podarować komuś, kto lubi uszczęśliwiać rodzinę i znajomych czymś smacznym z ciasta. Szerokość wstążki spaghetti to 14,5 cm.
Sposób użycia:
1. Przed pierwszym użyciem wytrzyj wszystkie części spaghetti wilgotną ściereczką: jest to konieczne, aby usunąć olej i płytkę nazębną, które mogą pozostać po produkcji fabrycznej
2. Umieść urządzenie na kuchennym stole lub blacie
3. Przymocuj maszynę do spaghetti do stołu za pomocą dołączonego zacisku
4. Włóż uchwyt do specjalnego otworu na mechanizm przewijania
5. Przed pierwszym użyciem maszyny do spaghetti przepuść niewielką ilość ciasta przez wałki, aby je również wstępnie oczyścić; nie używaj ponownie tego ciasta
6. Przygotuj ciasto na spaghetti
7. Zgodnie z instrukcją wyreguluj koło maszyny do spaghetti i przełóż kawałek ciasta przez wałki, obracając uchwyt; pominięcie ciasta jest wymagane 5-6 razy. W razie potrzeby posyp ciasto mąką przed następnym przejściem
8. Po rozwałkowaniu ciasta w maszynce do spaghetti, w razie potrzeby pokrój je – długość warstwy powinna wynosić maksymalnie 25 cm
9. Przesuń uchwyt do otworu tnącego
10. Za pomocą pokrętła możesz dostosować grubość ciętego spaghetti (jest 6 opcji grubości)
11. Przekręć uchwyt, aby przepchnąć ciasto przez rolki tnące, aby zrobić spaghetti.