Rondel Ballarini Avola idealnie nadaje się do wszystkich dań, które wymagają ciągłego mieszania składników. Dodatkowo, dzięki zastosowaniu powłoki nieprzywierającej masz pewność, że nic, co ugotujesz się nie przypali. Trwała i odporna na zarysowania, 4-warstwowa powłoka KERAVIS Extreme wzbogacona cząsteczkami ceramicznymi jest bardzo wytrzymała i odporna na wszelkie zarysowania.
Wszystkie naczynia z serii Ballarini Avola zostały wykute z masywnego aluminium, gwarantując szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła.
Dno rondlaa zostało opracowane w technologii Radiant Induction, dlatego można go używać na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym także na indukcji.
Piękny, klasyczny odcień czerni zawdzięcza projektowi wybitnego duetu z Mediolanu Matteo Thun & Antonio Rodriguez, którzy opracowali serię produktów Avola z dbałością o każdy szczegół oraz z wykorzystaniem najlepszych dostępnych materiałów.
Rondel indukcyjny nie tylko idealnie dopełni kolekcję naczyń z serii Ballarini Avola, lecz także będzie stanowił elegancki dodatek w Twojej kuchni.
Ballarini to jedna z najstarszych marek zastawy stołowej we Włoszech. Firma została założona w 1889 roku. Marka stała się najbardziej znana w 1960 roku, kiedy rozpoczęto produkcję naczyń kuchennych z nieprzywierającą powłoką. Firma zajmuje się produkcją naczyń zarówno do użytku domowego jak i profesjonalnego.
Głównymi cechami wyróżniającymi markę są niezawodność i trwałość. Firma posiada własną unikalną technologię nakładania nieprzywierającej powłoki, której nie niszczą nawet metalowe noże i widelce. Do produkcji naczyń aluminiowych wykorzystywane są wyłącznie materiały znanych producentów i najwyższej jakości. Asortyment marki Ballarini obejmuje około 600 pozycji różnych przyborów kuchennych: patelnie, woki, chochle, rondle, patelnie, blachy do pieczenia, brytfanny, frytkownice, kotły podwójne i wiele innych.