Chwilowo niedostępny
74,34zł
Gwarancja. 24 miesiące oficjalnej gwarancji od producenta
Krajalnica do makaronu Maestro MR1679
Chwilowo niedostępny
74,34zł
Gwarancja. 24 miesiące oficjalnej gwarancji od producenta
Produkty Maestro są istotne ze względu na swoją ergonomię i funkcjonalność. Należy pamiętać, że wszystkie dania Maestro mają różne kategorie cenowe - niską, średnią i wysoką. Dzięki temu osoba o dowolnym poziomie dochodów może zakupić towary wykonane z materiałów wysokiej jakości. W trosce o Twoje zdrowie i bezpieczeństwo wszystkie produkty marki Maestro posiadają certyfikaty.
Maestro stara się przekształcić prace domowe w twórczy, różnorodny i dynamiczny proces, w którym każdy może cenić siebie.
Krajalnica do makaronu Maestro MR1679 pozwoli Ci przygotować makaron, spaghetti i inne dania w domu. Krajalnica do makaronu jest prosta w obsłudze, łatwa do oczyszczenia z resztek ciasta i zajmuje niewiele miejsca.
Cechy:
Za pomocą takiego wynalazku jak spaghetti (krajacz do makaronu) możesz przygotować smaczne i zdrowe domowe spaghetti, a także inne produkty makaronowe. Proponowane urządzenie to dwa wałki z ostrzami tnącymi po okręgu, które podczas obrotu rączki przecinają arkusz ciasta na poziomie paska. Co równie ważne, urządzenie to wykonane jest z wysokiej jakości metalu, który nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie zniekształca smaku przygotowywanych potraw. Ponadto proponowany model jest kompaktowy, dzięki czemu jest wystarczająco lekki zarówno podczas przechowywania, jak i podczas transportu.
Korzystanie z tego urządzenia jest dość proste, najważniejsze jest prawidłowe zagniatanie ciasta. Za pomocą maszyny do spaghetti przygotujesz fettuccine, tagliolini, szeroki makaron, a także ciasto na lasagne. Takie urządzenie to dobry prezent dla kogoś, kto lubi zadowolić rodzinę i przyjaciół czymś pysznym z ciasta. Szerokość paska spaghetti wynosi 14,5 cm.
Sposób użycia:
1. Przed pierwszym użyciem przetrzyj wszystkie części spaghetti wilgotną szmatką: jest to konieczne, aby usunąć tłuszcz i osad, który może pozostać po fabrycznej produkcji.
2. Umieść urządzenie na stole kuchennym lub blacie
3. Przymocuj spaghetti do stołu za pomocą mocowania znajdującego się w opakowaniu
4. Włóż uchwyt w specjalny otwór w mechanizmie przewijającym
5. Przed pierwszym użyciem maszynki do spaghetti przełóż niewielką ilość ciasta przez wałki, aby również wyczyść je wcześniej; nie używaj tego ciasta ponownie
6. Przygotuj ciasto na spaghetti
7. Zgodnie z instrukcją wyreguluj koło spaghetti i przełóż kawałek ciasta przez wały, obracając pokrętło; przełóż ciasto 5-6 razy. W razie potrzeby przed kolejnym przejściem podsyp ciasto mąką
8. Po rozwałkowaniu ciasta w misce spaghetti, w razie potrzeby pokrój je - długość warstwy powinna wynosić maksymalnie 25 cm
9. Przesuń uchwyt do otwór na mechanizm tnący
10. Za pomocą kółka można regulować grubość krojenia spaghetti (dostępnych jest 6 opcji grubości)
11. Obróć uchwyt tak, aby ciasto przeszło przez wałki tnące, a spaghetti wyszło.