Produkty Maestro są istotne ze względu na swoją ergonomię i funkcjonalność. Należy pamiętać, że wszystkie dania Maestro mają różne kategorie cenowe - niską, średnią i wysoką. Dzięki temu osoba o dowolnym poziomie dochodów może zakupić towary wykonane z materiałów wysokiej jakości. W trosce o Twoje zdrowie i bezpieczeństwo wszystkie produkty marki Maestro posiadają certyfikaty.
Maestro stara się przekształcić prace domowe w twórczy, różnorodny i dynamiczny proces, w którym każdy może cenić siebie.
Krajalnica do makaronu Maestro MR1679 pozwoli Ci przygotować makaron, spaghetti i inne dania w domu. Krajalnica do makaronu jest prosta w obsłudze, łatwa do oczyszczenia z resztek ciasta i zajmuje niewiele miejsca.
Cechy:
- Wysokiej jakości stal nierdzewna
- Regulacja grubości ciasta
- Mocowanie do stołu
Za pomocą takiego wynalazku jak spaghetti (krajacz do makaronu) możesz przygotować smaczne i zdrowe domowe spaghetti, a także inne produkty makaronowe. Proponowane urządzenie to dwa wałki z ostrzami tnącymi po okręgu, które podczas obrotu rączki przecinają arkusz ciasta na poziomie paska. Co równie ważne, urządzenie to wykonane jest z wysokiej jakości metalu, który nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie zniekształca smaku przygotowywanych potraw. Ponadto proponowany model jest kompaktowy, dzięki czemu jest wystarczająco lekki zarówno podczas przechowywania, jak i podczas transportu.
Korzystanie z tego urządzenia jest dość proste, najważniejsze jest prawidłowe zagniatanie ciasta. Za pomocą maszyny do spaghetti przygotujesz fettuccine, tagliolini, szeroki makaron, a także ciasto na lasagne. Takie urządzenie to dobry prezent dla kogoś, kto lubi zadowolić rodzinę i przyjaciół czymś pysznym z ciasta. Szerokość paska spaghetti wynosi 14,5 cm.
Sposób użycia:
1. Przed pierwszym użyciem przetrzyj wszystkie części spaghetti wilgotną szmatką: jest to konieczne, aby usunąć tłuszcz i osad, który może pozostać po fabrycznej produkcji.
2. Umieść urządzenie na stole kuchennym lub blacie
3. Przymocuj spaghetti do stołu za pomocą mocowania znajdującego się w opakowaniu
4. Włóż uchwyt w specjalny otwór w mechanizmie przewijającym
5. Przed pierwszym użyciem maszynki do spaghetti przełóż niewielką ilość ciasta przez wałki, aby również wyczyść je wcześniej; nie używaj tego ciasta ponownie
6. Przygotuj ciasto na spaghetti
7. Zgodnie z instrukcją wyreguluj koło spaghetti i przełóż kawałek ciasta przez wały, obracając pokrętło; przełóż ciasto 5-6 razy. W razie potrzeby przed kolejnym przejściem podsyp ciasto mąką
8. Po rozwałkowaniu ciasta w misce spaghetti, w razie potrzeby pokrój je - długość warstwy powinna wynosić maksymalnie 25 cm
9. Przesuń uchwyt do otwór na mechanizm tnący
10. Za pomocą kółka można regulować grubość krojenia spaghetti (dostępnych jest 6 opcji grubości)
11. Obróć uchwyt tak, aby ciasto przeszło przez wałki tnące, a spaghetti wyszło.