Firma Maestro od ponad 20 lat zajmuje się produkcją naczyń i przyborów kuchennych o różnym przeznaczeniu. Produkty firmy od dawna cieszą się dużym zainteresowaniem klientów. Producent stale uwzględnia potrzeby współczesnego człowieka. Kompletność zestawów jest odpowiednio dobrana i wykonana w taki sposób, aby poszczególne elementy spełniały kilka funkcji. Oprócz funkcjonalności, przybory kuchenne Maestro mogą być ozdobą Twojej kuchni, dzięki swojej elegancji i pięknu, ponieważ korzystanie z nich to zawsze radość! Poczuj się jak mistrz!
Ekspres do kawy Maestro Rainbow Geyser z miedzianym zaworem uwalniającym parę to szybki i wygodny sposób na przygotowanie pysznej kawy. Wykonany w stylu klasycznego ekspresu do kawy Moka.
Wykonane z mocnego stopu aluminium. Wyposażony jest w filtr perkolatora, miedziany zawór do uwalniania pary, posiada zgrabną wylewkę oraz nieogrzewaną, wygodną rączkę wykonaną z bakelitu. Ekspres do kawy nadaje się do wszystkich źródeł ciepła.
Instrukcja obsługi ekspresu do kawy gejzer (zasada działania ekspresu do kawy gejzer) :
- Napełnij dolną część aż do zaworu bezpieczeństwa czystą wodą pitną.
- Włóż filtr w kształcie lejka i napełnij go mieloną kawą bez ubijania. Używaj średnio i grubo mielonej kawy. Moc kawy można regulować ilością zmielonej kawy wsypanej do filtra w kształcie lejka.
- Upewnij się, że dysk filtra i uszczelka pasują do odpowiedniego otworu, a następnie mocno przymocuj górną część do dolnej części.
- Ustaw ekspres do kawy na średnim ogniu i poczekaj, aż kawa zacznie wypływać (po około 4 minutach) z kolumny.
- Kiedy kawa wypełni górny pojemnik, zdejmij ekspres z ognia. Nie dotykaj gorącej powierzchni ekspresu, użyj uchwytu.
Wskazówki dotyczące pielęgnacji ekspresu do kawy:
- Nie używaj różnych ekstraktów, gdyż mogą zatkać filtr ekspresu do kawy.
- Regularnie sprawdzaj stan ekspresu do kawy, wymieniając części eksploatacyjne.
- Przed użyciem ekspresu należy sprawdzić obecność zaworu i wszystkich elementów wewnętrznych oraz ich prawidłowy montaż.
- Nie ubijaj kawy w filtrze.