Wycofany z produkcji
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Chleb Dr. Schar Flerkorn Multigrain 300 g (8008698007389)
Wycofany z produkcji
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Aby upiec najlepszy chleb bezglutenowy, piekarze Schär używają tylko wyselekcjonowanych składników. Główne składniki takie jak ryż, kukurydza czy gryka pochodzą z w pełni kontrolowanych nasadzeń. W ten sposób Schär kontroluje cały proces produkcyjny, od pola do gotowego produktu na stole.
Piekarze firmy Schär doskonale znają się na swojej pracy. Wypiekają pieczywo całkowicie bez konserwantów i sztucznych dodatków, używając tylko starannie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości, stawiając na pierwszym miejscu jakość pieczywa i Twoje zdrowie.
Różnorodność rzadkich ziaren, takich jak sorgo, tradycyjne afrykańskie ziarno lub komosa ryżowa, jedzenie Majów, sprawiają, że przyjemność z tego produktu jest jeszcze bardziej urozmaicona i smaczna. Ciesz się chlebem bezglutenowym.
Czas odgrywa kluczową rolę w planowaniu. Aby ciasto nabrało aromatu i miękkiej konsystencji potrzebuje czasu. Dlatego w Schär nigdy nie zapomina się o tradycji i pracy na zakwasie chlebowym, który jest aktywny nawet po ugotowaniu, dzięki czemu chleb jest bogaty w enzymy i witaminy, bez konserwantów.
Składniki: skrobia kukurydziana i ryżowa, zakwas 23% (mąka ryżowa, woda), woda, zboża 11% (mąka ryżowa, mąka jaglana 2,3%, mąka z komosy ryżowej 1,8%), błonnik jabłkowy, syrop z buraków cukrowych, olej słonecznikowy, płatki sojowe 1,8%, nasiona słonecznika 1,8%, siemię lniane 1,7%, otręby sojowe 1,8%, płatki jaglane 1,2%. drożdże, białko sojowe, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; miód, sól morska. Może zawierać śladowe ilości łubinu.