Chwilowo niedostępny
21,54zł
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Sos z ekologicznego mleka roślinnego Ecomil Nerkowce bez cukru 200 ml (8428532192376)
Chwilowo niedostępny
21,54zł
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Ecomil powstał w 1991 roku w Hiszpanii. Pionierskim pomysłem firmy było udoskonalenie receptury mleka migdałowego, tradycyjnego napoju w Hiszpanii, przygotowywanego zwykle poprzez podgrzanie pasty migdałowej i wody. Misją firmy jest przyczynianie się do dobra planety poprzez oferowanie konsumentom wysokiej jakości produktów wegetariańskich lub wegańskich. Od 2014 roku Ecomil należy do dużej rodziny marek wegańskich.
Zasadą Ecomil jest zaspokajanie potrzeb żywności wegetariańskiej i wegańskiej, wybierając do produkcji produkty rolnictwa ekologicznego, produkty bezlaktozowe i odżywcze jako alternatywę dla mleka krowiego.
Organiczny sos na bazie mleka roślinnego Ecomil to doskonała alternatywa dla sosu na bazie mleka zwierzęcego. Produkt nie zawiera laktozy, glutenu i niskiej zawartości soli. Wskaźniki te są gwarantowane poprzez system kontroli jakości Ecomil.
Sos z orzechami nerkowca stosowany jest jako dressing do sałatek oraz jako alternatywa dla majonezu. Firma gwarantuje najwyższą jakość swoich produktów poprzez staranny dobór surowców, przestrzeganie zasad produkcji oraz zarządzanie procesem produkcyjnym z wykorzystaniem programu zarządzania HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).
Kontrolę jakości gwarantują także niezależne certyfikaty – IFS (International Food Standard) oraz BRC (British Retailer Consortium), które stanowią o obowiązkowej dostępności bezpieczeństwa procesu spożywczego. Składniki zawarte w produktach są organiczne, uprawiane w warunkach rolniczych bez nawozów chemicznych, pestycydów i GMO.
Sposób użycia: przed użyciem dobrze wstrząsnąć. Można go wykorzystać w przepisach na sosy, zupy, makarony, warzywa. Można go ugotować i wymieszać z kwaśnymi składnikami (cytryna, ocet, musztarda).