DARY NATURY YERBA MATE EKO 50G
Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się ją w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub na Bliskim Wschodzie. Podobnie jak nie ma jednego właściwego sposobu parzenia kawy czy herbaty. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
Właściwości:
- bardzo dobrze pobudza, nie powodując drażliwości żołądka
- likwiduje objawy zmęczenia
- reguluje ciśnienie
- oczyszcza i odżywia organizm
- polepsza samopoczucie
- pozytywnie wpływa na jędrność skóry
- poprawia przemianę materii
- zwiększa odporność
- w przeciwieństwie do kawy nie wypłukuje magnezu z organizmu i nie zostawia osadu na zębach
Sposób przygotowania:
I sposób przygotowania:
1 łyżeczkę Yerba mate zalać szklanką gorącej wody (ok. 80⁰C) i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
II sposób przygotowania:
Wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy Yerba mate od ½ do ¾ objętości. Zalewamy susz gorącą, ale niewrzącą wodą
Skład: Yerba mate eko 100%
Opakowanie: 50g