Dary Natury Chrupki Warzywne Liofilizowane 20g Eko
Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
* Mieszanka zawiera 100% minimalnej dziennej porcji warzyw.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego warzywa liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Skład:
marchew*28%, burak*28%, seler*.24%, kapusta*8%, jarmuż*8%, cebula*4%.
*produkt rolnictwa ekologicznego