BIO PLANET Kasza manna BIO 500 g
SKŁADNIKI: kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS: Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal
Tłuszcz - 1.3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0.2 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 0.1 g
Białko - 8.7 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska