DARY NATURY TRAWA CYTRYNOWA EKO 20 g
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominają trochę cytrynę, ale bez jej intensywnej kwaskowatości. Znane są jej liczne właściwości prozdrowotne, ze względu na które powinniśmy uwzględnić tę orientalną przyprawę w swojej kuchni.
Zastosowanie kulinarne:
- dania kuchni indyjskiej i tajskiej, dobrze sprawdza się w połączeniu z curry,
- idealny dodatek do mleczka kokosowego,
- nada nowy, ciekawy smak herbatom i kompotom,
- nadaje się również jako dodatek do napojów alkoholowych np. drinków z sokiem pomarańczowym.
Działanie prozdrowotne:
- stosowana przez osoby zmagające się z bólami głowy,
- łagodzi niestrawności pokarmowe,
- wzmaga apetyt,
- stosowana pomocniczo w postaci płukanek w infekcjach gardła, jamy ustnej i oskrzeli,
- ma właściwości grzybobójcze,
- obniża gorączkę,
- korzystnie wpływa na koncentrację i ogólne samopoczucie.
Skład: trawa cytrynowa* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Masa: 20 g