Bambu to w 100% naturalna alternatywa dla kawy. Receptura została stworzona przez Alfreda Vogela ponad 50 lat temu i zawiera organiczną cykorię, tureckie figi, słodowany jęczmień, pszenicę i greckie żołędzie.
Czym jest Bambu?
Bambu nie zawiera kofeiny. Nie uzależnia, a cykoria, jeden z jego składników, ma pozytywny wpływ na proces trawienia.
Bambu można pić w taki sam sposób, jak każdy inny napój kawowy instant. Alternatywnie, jest on szczególnie smaczny z gorącym mlekiem (lub mlekiem sojowym) zamiast wody. Latem można schłodzić mleczny napój, dodając kilka kostek lodu dla dodatkowego orzeźwienia.
Jak stosować Bambu
Użyj jednej łyżeczki na filiżankę, zalej gorącą wodą lub mlekiem i dobrze wymieszaj. Podawać na gorąco lub schłodzoną.
Alternatywę kawy Bambu należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Organiczna cykoria, pszenica, słód jęczmienny, figi i żołędzie.
Uprawiana ekologicznie i przygotowywana zgodnie z rozporządzeniem Rady EWG 2092/91.
Certyfikat koszerności