Granero Fasola Lentejas Dupuy Biologic. Składniki: Fasola du poi, obrana z łupiny. Sposób przygotowania: Fasolę płukać kilkakrotnie w zimnej wodzie, aż woda będzie czysta. Zalać fasolę wodą lub bulionem w proporcji 1:2. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45-60 minut lub do miękkości fasoli. Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić fasolę na 5 minut pod przykryciem.
Sposób użycia: Ugotowaną fasolę można podawać jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Można ją również wykorzystać do przygotowania zup, sałatek i pasztetów. Dodatkowe informacje: Fasola du pouilly jest dobrym źródłem białka, żelaza, kwasu foliowego i błonnika. Jest dobrym źródłem białka roślinnego i może być stosowana jako zamiennik mięsa w daniach wegetariańskich i wegańskich.