Granero Arroz Semi Integral Bio - Ryż półpełny. Składniki: Ryż półpełny, obrany z łuski. Sposób przygotowania: Przepłukać kilkakrotnie cały ryż w zimnej wodzie, aż woda stanie się klarowna. Dodać cały ryż do rondla z wodą lub bulionem w proporcji 1:1. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Zdjąć rondel z ognia i pozostawić ryż pełnoziarnisty na 5 minut pod przykryciem.
Jak używać: Gotowy ryż półpełny może być podawany jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Może być również używany do przyrządzania sałatek, zup i pasztetów.
Dodatkowe informacje: Ryż półłuskany jest dobrym źródłem witamin z grupy B, żelaza, magnezu i błonnika. Zawiera więcej składników odżywczych niż ryż biały.