Granero Cebada Perlada Bio - Jęczmień perłowy. Składniki: Jęczmień perłowy, obrany z łuski. Sposób przygotowania: Wypłukać jęczmień perłowy kilka razy w zimnej wodzie, aż woda będzie czysta. Dodać jęczmień perłowy do rondla z wodą lub bulionem w proporcji 1:3. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 40-50 minut lub do momentu, gdy kasza jęczmienna będzie miękka. Zdjąć rondel z ognia i pozostawić jęczmień perłowy na 5 minut pod przykryciem. Kasza jęczmienna jest dobrym źródłem białka, żelaza, magnezu i błonnika. Zawiera więcej składników odżywczych niż zwykły jęczmień.
Jak używać: Gotowy jęczmień perłowy może być podawany jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, drobiowych lub warzywnych. Może być również wykorzystywany do przyrządzania sałatek, zup i pasztetów.