Napój ryżowo-kokosowy Natumi Bio Rice-Coconut Unsweetened Glutenfree Drink to roślinna alternatywa dla napojów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Uniwersalność napoju polega na jego szerokim zastosowaniu, może bowiem funkcjonować jako osobny produkt bądź też składnik konkretnych dań.
Połączenie ryżu i kokosa, sprawia że produkt proponowany przez Natumi jest swego rodzaju udoskonaleniem zwykłego napoju ryżowego, czy też mleka na powstałego na bazie kokosa. Kombinacja ryżu i kokosa gwarantuje delikatny, subtelny smak i zaskakuje uniwersalnością, bowiem napój możemy wykorzystać w różnoraki sposób. Certyfikowane składniki ekologiczne dostarczają organizmowi niezbędnych elementów odżywczych, takich jak węglowodany czy błonnik.
Produkt bazuje na naturalnych składnikach, dzięki czemu sprawdzi się nie tylko w przypadku specjalistycznych diet, ale także jako zamiennik mleka pochodzenia zwierzęcego. Wybór napoju będącego połączeniem ryżu i kokosa to wspaniały początek nowego, zdrowego stylu odżywiania.
Napój ryżowo-kokosowy może być wykorzystywany jako: orzeźwiający napój, dodatek do owocowego shake’a, urozmaicenie, lodowego deseru czy musli, produkt używany w procesie pieczenia, element diety osób uczulonych na gluten, wegetarian i wegan.
Przed użyciem wstrząsnąć, zaś po rozpakowaniu przechowywać w lodówce.