Napój sojowy Natumi Bio Soy Natural Glutenfree Drink to najbardziej popularny produkt wykorzystywany w dietach zorientowanych na produkty ekologiczne, nieprzetworzone, pochodzenia naturalnego. Ma bardzo delikatny, wręcz neutralny smak, dlatego też sprawdzi się jako dodatek do wielu potraw.
Napój sojowy, co wykazują najnowsze badania naukowe, jest najbardziej wartościowym produktem spośród substancji roślinnych będących zamiennikiem mleka. Zawiera duże ilości białka, dzięki czemu w niczym nie ustępuje produktom stworzonym na bazie mleka odzwierzęcego. Jest niezwykle istotnym składnikiem diety wysokobiałkowej. Wytworzony bez dodatkowych cukrów czy konserwantów, z pominięciem jakichkolwiek modyfikacji, jest najchętniej wybieranym napojem roślinnym.
Proponowane zastosowanie napoju sojowego: ekologiczny zamiennik mleka krowiego: odpowiedni do owsianek, musli czy koktajlu; sprawdzi się także jako baza deserów mlecznych bądź naleśników; dodatek do ciast; w zależności od upodobań - może służyć jako orzeźwiający napój, ale także jako dodatek do kawy; warto włączyć go do diety wegetariańskiej czy wegańskiej, produkt odpowiedni także dla osób nie tolerujących glutenu.
Przed użyciem wstrząsnąć, zaś po rozpakowaniu przechowywać w lodówce.