Mąka z ciecierzycy El Granero Integral Bio to organiczna mąka z ciecierzycy, mielona na miejscu do wyrobu ciast. Jest to wegańska alternatywa dla jajek. Dostarcza białka roślinnego i minerałów, takich jak żelazo, magnez, fosfor i potas. Potas kontroluje ciśnienie krwi i zapewnia dobre funkcjonowanie układu nerwowego. Należy ją wymieszać z wodą, aby uzyskać kremową konsystencję, nieco gęstszą niż ubite jajko.
Właściwości mąki:
- Bez jajek, bez laktozy i bez cukru;
- Odpowiednia dla wegan;
- W 100% organiczna i samodzielnie mielona;
- Dostarcza organizmowi białka roślinnego i minerałów, w tym żelaza, magnezu, fosforu i potasu. Minerały te pomagają utrzymać kości i mięśnie w prawidłowym stanie. Ponadto potas przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i kontroli ciśnienia krwi.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1498 kJ / 355 kcal;
Tłuszcz 5.4 g:
- w tym nasycone 0.5 g;
Węglowodany 48.6 g:
- w tym cukry 4.5 g;
Błonnik 12.5 g;
Białka 21.9 g;
Sól 0.02 g