Mąka pszenna El Granero Integral Bio jest jednym z głównych składników najbardziej przyjaznych dla środowiska wypieków na rynku i posiada certyfikat SHC.
Jest znana ze swoich właściwości od niepamiętnych czasów, nie bez powodu jest jednym z pierwszych zbóż w historii, a w całej historii chwalono jej właściwości przeciwutleniające (i źródło fitoestrogenów, selenu i witaminy E) oraz wysokie stężenie witaminy B.
Jest to mąka bogata w węglowodany, która dostarcza dużo energii i pomaga uwolnić cholesterol, który utlenia się w tętnicach. Zaleca się gotowanie chleba, herbatników, beszamelu, płatków zbożowych lub stosowanie w ciastach.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1486 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz 1.3 g:
- w tym nasycone 0.25 g;
Węglowodany 72.4 g:
- w tym cukry 2.3 g;
Błonnik 1.3 g;
Białka 11.58 g;
Sól 0.06 g