Mąka owsiana El Granero Integral Pełnoziarniste Bio jest wytwarzana z ekologicznego owsa pełnoziarnistego, nierafinowanego i mielonego we własnym zakresie. Dzięki zawartości błonnika pomaga regulować pracę jelit. Jest również bogata w białko. Mąka owsiana jest również źródłem węglowodanów złożonych i zawiera witaminy z grupy B oraz minerały, takie jak potas, magnez, cynk, miedź i mangan. Można z nich przygotować beszamel lub owsiankę.
Właściwości mąki:
- Mąka owsiana pełnoziarnista, nierafinowana;
- Pomaga regulować pracę jelit dzięki zawartości błonnika;
- Bogata w białka, węglowodany, witaminy z grupy B i minerały;
- Może być używana do produkcji płatków śniadaniowych, ciast, beszamelu itp;
- Nie zawiera jaj, laktozy i cukru;
- Odpowiedni dla wegan.
Może być używany do przygotowania beszamelu lub owsianki. Może być również stosowany do ciast, naleśników i chleba poprzez zmieszanie go z innymi mąkami piekarniczymi (żytnią, orkiszową, pszenną itp.). Nie zawiera jajek, laktozy ani cukru.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1470 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz 5.3 g:
- w tym nasycone 1 g;
Węglowodany 56.5 g:
- w tym cukry 1.2 g;
Błonnik 14.7 g;
Białka 11.6 g;
Sól 0.03 g