Mąka ryżowa El Granero Integral Bio jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej i może być bezpiecznie spożywana przez osoby z celiakią, ponieważ nie zawiera glutenu. Zachowuje te same właściwości odżywcze co pszenica, z dodatkowymi zaletami ryżu. Jest to przyjemna i delikatna mąka ryżowa, która wzbogaca dobrze zbilansowaną dietę i może być mieszana z innymi mąkami. Jest zalecana dla wegan i wegetarian.
Mąka ta jest używana do przygotowywania niezliczonych potraw, zwłaszcza chleba, herbatników, ciasta, tamales, tortilli, makaronów, sajgonek, do zagęszczania sosów, bulionów itp. Zalecana jest do przyrządzania beszamelu lub owsianki. Idealny do przyrządzania tempury. Może być również używana do ciast i chleba poprzez zmieszanie jej z większą ilością mąki piekarniczej (żytniej, orkiszowej, kukurydzianej, pszennej itp.).
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1411 kJ / 337 kcal;
Tłuszcz 1 g:
- w tym nasycone 0.001 g;
Węglowodany 78.3 g:
- w tym cukry 0 g;
Błonnik 0.9 g;
Białka 6.77 g;
Sól 0.025 g