Mąka ryżowa El Granero Integral Brązowy Bio to mąka wytwarzana z ekologicznych, pełnoziarnistych, nierafinowanych ziaren ryżu mielonych we własnym zakresie. Brązowy ryż jest bogaty w węglowodany i stanowi źródło błonnika. Ta drobna mąka jest łatwiejsza do strawienia niż mąka z innych rodzajów zbóż. Mąka ryżowa zawiera cholinę, która może pomóc w utrzymaniu zdrowej wątroby. Pomaga również utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu.
Może być używana do przygotowania beszamelu lub owsianki, a także tempury. Może być również używana do wypieku ciast i chleba poprzez zmieszanie z większą ilością mąki (żytniej, orkiszowej, kukurydzianej, pszennej itp.). Nie zawiera jaj, laktozy ani cukru. Odpowiednia dla wegan.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1411 kJ / 337 kcal;
Tłuszcz 1 g:
- w tym nasycone 0.001 g;
Węglowodany 78.3 g:
- w tym cukry 0 g;
Błonnik 0.9 g;
Białka 6.77 g;
Sól 0.025 g