Mąka kokosowa El Granero Integral Bio to mąka pochodzi z upraw ekologicznych. Jest bogata w białko, błonnik i tłuszcz, dzięki czemu jest bardzo satysfakcjonującą mąką, nie zawiera glutenu i poprawia dopływ tlenu do mięśni, co sprawi, że będziemy mniej zmęczeni, idealna dla osób uprawiających sport. Nie zawiera jajek, laktozy ani cukru. Odpowiednia dla wegan. Może być stosowana w surowych dietach wegańskich.
Mąka ta może być używana do gotowania lub w dietach surowych. Idealnie nadaje się do wypieków i wyrobów cukierniczych. Dobrze wchłania płyny do przygotowywania gulaszu i sosów.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1595kJ / 385 kcal;
Tłuszcz 17.9 g:
- w tym nasycone 16.9 g;
Węglowodany 18.1 g:
- w tym cukry 18.1 g;
Błonnik 37.8 g;
Białka 19 g;
Sól 0.025 g